Kom de natuur beleven in  compleet ingerichte authentieke houten ECO Lodge( zwart met bruin en veranda, bohemian lodge(voormalige directiekeet), lugthuys(vraag naar de historie!) of in  luxe ingerichte safaritenten. Ze staan op ruime kavels en bieden voldoende privacy. Er is veel ruimte voor ontspanning, wandelen en voor de kinderen om te spelen, fietsen of gewoon lekker te ravotten. Onze outdoor lodges zijn Back to Basic, maar u kunt heerlijk genieten van een goed bed( boxspring) en ruime veranda inclusief eigen keuken en meubilair.

De outdoor lodges zijn voorzien van  verwarming, dus het hele jaar aangenaam en ook als trekkershut te gebruiken.

Het Lugthuys kent een roemruchte geschiedenis en is oorspronkelijk rond 1880 gebouwd. In die tijd kwam veel TBC voor en iedere grotere boerderij had zo’n huisje om de getroffene tijdelijk te huisvesten: het huisje op wielen werd gedraaid op de richting van de zon, zodat degene altijd met zijn gezicht in de zon kon liggen, van buiten werd het huisje met grote handvaten aan de zijkant iedere keer verplaatst. Het huisje kon niet worden afgesloten om zo ook bij de patiënt te kunnen komen als het verkeerd was afgelopen. Nu staat er een comfortabel 2 persoonsbed en boekenkast in en lampjes op batterijen. Het is onze best verhuurde accommodatie ondanks het uiterst eenvoudige edoch sfeervolle interieur.  Verdere luxe en voorzieningen zijn in het Koetshuys. Het huisje is niet verwarmd.

     .       

De ecolodge is haar carrière begonnen als tijdelijk havenkantoor van Broekerhaven. Zij heeft daarna bij camping “de gouwe stek” gestaan, maar werd helaas door de gemeente Drechterland niet getolereerd. Eind 2018 kwam ze daarom naar Buitenplaats Medemblik, om daar als liefdesnestje een mooi plaatsje te vinden. In de loop van de jaren is ze onderhanden genomen en heeft nu net als de andere lodges een stijlvol schilderij uit het rijksmuseum op één van de muren zitten. De overige muren hebben allemaal glasvliesbehang, zodat het ook in de winter wind- en waterdicht is. De lodge heeft verwarming, een keuken met alle benodigdheden; water en sanitair vind men in het Koetshuys.

De bohemian Lodge is van oorsprong een directie keet en door de vorige eigenaren uit Kollumerpomp reeds aangekocht als accommodatie. In 2020 het eerste jaar van de Coronatijd deed Inge mee aan het populaire programma BedandBreakfast en had het genoegen om samen met haar moeder aldaar te mogen logeren; het stormde en onweerde dat het zijn weerga niet kende en Inge was dolenthousiast over deze overnachting. Het huisje kraakte, schommelde en voelde als een schip. Wat een belevenis! Later in het jaar, ging alles weer in lockdown en de eigenaren belde Inge op of ze nog steeds zo onder de indruk was van deze pipowagen. En zo is snel de koop gesloten. Begin maart reed de “bohemian lodge” het erf op om in de loods eerst te worden opgeknapt en van binnen wat gewijzigd te worden en vanaf mei 2020 staat ze te pronken op het landgoed.  De lodge heeft verwarming, een keuken met alle benodigdheden ; water en sanitair vind men in hetKoetshuys.

De safarilodges zijn allen voor 6 personen ingericht met luxe boxspringbedden, een klein keukentje, zithoek, eettafel loungeruimte op de veranda. Water en sanitair vind men in het sanitair gebouw

Er zijn tenten en lodges voor 2 personen voor een romantisch verblijf met uw partner, maar ook tenten  voor 4 tot 6 personen voor families en groepen. Deze kunt U dan ook bij elkaar reserveren.Wij zijn dan ook een uitermate geschikte locatie om bijvoorbeeld met meerdere gezinnen of een groep vrienden/ familie een weekend weg te beleven.

Voor alle outdoorlodges: De bedden hebben wij al voor u opgemaakt en de handdoeken liggen al klaar.