fbpx
Lodge612023-02-15T09:50:24+00:00

 

Ons familiebedrijf Buitenplaats Medemblik is in meer dan 35 jaar langzaam uitgegroeid tot

LODGE 61

Een unieke oase van rust, ruimte, landelijkheid en pure Hollands Glorie. Hier kun je elkaar ontmoeten, je laten inspireren en het leven vieren. Prachtige natuur, vakmanschap en levendigheid in elk seizoen. U wordt verrast door eeuwenoude verhalen, unieke vergezichten en persoonlijke anekdotes. De enige Wieringermeerboerderij in het buitengebied in de regio Medemblik. De familie Kuyt zet zich met een hele community in om deze unieke buitenplaats in stand te houden.  Hier kun je van jong tot oud wonen, werken, leren, en recreëren en zorgen we voor elkaar. Kom genieten van de inspirerende, prachtige, stijlvolle en veelzijdige wereld van Buitenplaats Medemblik! Ontdek de buitenplaats alvast op onze website en volg de laatste kiekjes, nieuwtjes en verhalen op onze Facebook pagina Lodge61 of via Instagram.com/lodge61.medemblik

.

https://www.youtube.com/watch?v=332ZlJFtZBo&t=175s

Buitenplaats  Medemblik ook is een klassieke en unieke uitvaart/condeolanceplek, waar binnen of buiten een uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden en eventueel ook naderhand de condeolance. Het ligt tégen het centrum van Medemblik aan langs de pittoreske Brakeweg, alleen de weg erheen al,  langs de landerijen is een bijzondere ervaring. In het dagelijks gebruik is dit ook een trouwlocatie en in overleg kunt U ook de gehele locatie afhuren en eventueel ook lodges afhuren voor het overnachten van dierbaren die van verre komen.

In de kapel is ook een Kawai piano aanwezig en men kan na de plechtigheid aansluitend in de Kapel, Compagniezaal of buiten op de landerijen nog samenzijn met een drankje en hapje, of goed verzorgde koffietafel.

Het voordeel van deze persoonlijke en inspirerende liefdevolle locatie, is dat we de afscheidsceremonie hier op een eigen en niet voorgekaderde manier kunnen  invullen. Buitenplaats Medemblik is door groen omgeven, met oneindige vergezichten en is goed bereikbaar vanaf  de A7. Op slechts 5 minuten gaans van begraafplaats Zorgvlied is deze enige Wieringermeerboerderij op het oude land gelegen.

Was de overledene graag op het water dan is het misschien mooi om als vervoermiddel de boot te kiezen, de locatie ligt namelijk aan de Brake dat zeer goed  toegankelijk is, vanuit verschillende richtingen ( er is ook een electrificeerde sloep ter beschikking). Vanaf de aanmeersteiger is het nog maar enkele passen lopen. Voor alle genodigden is er voldoende en gratis parkeergelegenheid.

Buitenplaats Medemblik ligt met haar flank tegen natuurgebied de Vooroever en toch vlakbij vele voorzieningen en bezienswaardigheden van het pittoreske Medemblik.

Kom per auto, fiets, lopend of per boot( We hebben onze eigen aanlegwal aansluitend op de Groote Vliet)! Logeren tússen de tulpen, uniek voor Noord Holland.
Of wil je hier een fiets huren: https://www.renttourbuy.nl/medemblik/

Op dit kleinschalige vakantiepark met lodges( mét volledig uitgevoerde eigen keuken en badkamer) camping en meer,is het hele jaar door de mogelijkheid om comfortabel te kamperen in ruime Lodgetenten, gewone lodges of uw eigen campeermiddel ( honden zijn helaas niet toegestaan vanwege de hoeveelheid wild op en rond onze landerijen). Wij bieden in het weekend vers gebakken broodjes aan, de avond van tevoren bestellen en de volgende dag vanaf 8.00 ophalen in de streekmarkt. Zo wordt uw vakantiegevoel compleet.

Ook kunt U bij ons één of meerdere kano’s of supboards huren en zo de prachtige natuur ontdekken. Tevens het huren van onze authentieke voormalige ( electrificeerde) reddingssloep “maiden of Medemblik” behoort tot de mogelijkheden. (Kijk voor meer informatie op www.kanoensupcentrumwestfriesland.nl

Meer weten? Bel of mail ons gerust! Alvast even bij ons binnen en buiten kijken? Klik hier

We hebben het gouden greenkey keurmerk en zijn er supertrots op!! Nog een reden om bij ons te gast te zijn. Samen met mijn zoon Maarten, zien we met veel vertrouwen uit naar de groene toekomst en verwelkomen jullie met nog meer passie op ons duurzame bedrijf. Wat maakt ons bedrijf dan zo “groen”?
Allereerst is onze missie en visie om zoveel mogelijk circulair te worden en onze ecologische voetstap zo klein mogelijk te maken, zodat wij Moeder Aarde zo min mogelijk schade berokkenen en zelfs helpen te herstellen. Daarom creëren we op ons terrein een voedselbos en diverse moestuinen met gebruikmaking van agro- ecologie en permacultuur.
Slapen tussen het voedsel, een unieke beleving. Dit betekent dat we voor onze campinggasten een iets hoger tarief hanteren, het planten en verzorgen van ons voedselbos gaat niet vanzelf. Alle  gasten zijn  welkom om te helpen en mee te denken. Daarnaast zijn diverse duurzame oplossingen uitgewerkt: al onze lampen zijn LED lampen, we hebben hybride verwarmingsketels om straks volledig over te gaan op zelfopgewekte stroom. Al onze waterkranen zijn begrenst in waterlevering en toch merk je daar niets van! We hebben géén riolering maar wel een heel grote septictank, we scheiden ons afval en hebben zelfs een grote composthoop die we periodiek omwerken met de uitwerpselen van onze dieren. Ieder voorjaar bemesten we daar onze gewassen weer mee. Circulair én duurzaam: alles wat op het erf is, blijft op het erf en wordt weer verwerkt.
Dit betekent ook dat wij denken aan onze medemens die een achterstand heeft op de arbeidsmarkt. Zij vinden een warme en welkome werkplek bij onze zorgboerderij, want circulair leven betekent ook zorgen voor je medemens, iedere ziel is voor ons van onschatbare waarde.

We laten onze gasten graag meegenieten en meebeleven hoe heerlijk het is om sámen met de natuur en in balans met het leven te recreëren. Omdat we een natuurbedrijf zijn, gaan ’s avonds om 22.00 tot en met 7.00 de volgende ochtend de hekken dicht, zodat iedereen van kip tot kakelmens van zijn welverdiende nachtrust kan genieten. We houden immers met liefde rekening met alles en iedereen om ons heen. Daarom zijn wij ook zorgboerderij en laten jullie graag deelgenoot worden van onze unieke boerderij! ( www.buitenplaatsmedemblik.nl)

 

Wij zijn het gehele jaar door geopend en zien uw reservering graag tegemoet.

Tot Medemblik!

Lees meer…

“topservice in een authentiek schipperscafé”

De lekkerste gehaktballen van Medemblik eet je bij Cafe Brakeboer!

Zwischen Obstbäumen und Gemüsepflanzen bleiben; ist das nicht einzigartig?

Het Green Key keurmerk: Alles wat je moet weten! - 2021 editie - Fryslân Fungies

Unser Familienunternehmen Buitenplaats Medemblik ist in mehr als 35 Jahren langsam gewachsen
Lodge 61
Wir sind ein attraktives Freizeitunternehmen mit Lodges und luxuriösen Naturcampingplätzen im gehobenen Segment.

Alles ist geräumig und für unsere Durchreisegäste gibt es eine großzügige Lobby (Koetshuys), in der Sie natürlich

loungen können, aber auch ausgiebig kochen können.

https://www.youtube.com/watch?v=332ZlJFtZBo&t=175s

Leider sind ab sofort keine Hunde mehr auf dem Campingplatz erlaubt, leider war es für unsere Gäste zu umständlich die Hunde an der Leine zu führen und den Kot selbst aufzuräumen. 

Buitenplaats Medemblik liegt mit seiner Flanke am Naturschutzgebiet De Vooroever und doch in der Nähe vieler Einrichtungen und Sehenswürdigkeiten des malerischen Medemblik. Wir bemühen uns um den kleinstmöglichen ökologischen Fütterungsschritt und machen deshalb auf dem Campingplatz einen Lebensmittelwald, damit wir gemeinsam das gemeinsame grüne Erlebnis optimal genießen können. kann erleben.
Fahrradverleih: https://www.renttourbuy.nl/medemblik/

Deshalb ist unsere Rezeption zwischen 12.00 und 14.00 Uhr geschlossen; keine Anreise möglich.

Am Wochenende bieten wir frisch gebackene Brötchen an, am Vorabend bestellen und am nächsten Tag ab 8.00 Uhr auf unserem “Streekmarkt” abholen. So ist Ihr Urlaubsfeeling komplett.

 

Kommen Sie mit dem Auto, Fahrrad, zu Fuß oder mit dem Boot (wir haben unsere eigene Festmauer neben dem Groote Vliet)! Zwischen den Tulpen bleiben, einzigartig für Nordholland.
In diesem kleinen Ferienpark mit Lodges 
(mit voll ausgestatteter Küche und Bad) und mehr können Sie das ganze Jahr über bequem in geräumigen Lodgetents, regulären Lodges oder mit Ihrer eigenen Campingausrüstung campen.

Da wir ein Naturbetrieb sind, werden die Tore  von 22:00 bis 7:00 Uhr am nächsten Morgen geschlossen,

damit jeder vom Huhn bis zur Mensch sein wohlverdientes Schlafzeit genießen kann. Wir nehmen immer Rücksicht

auf alles und jeden um uns herum.

Möchten Sie mehr wissen? Rufen Sie an oder mailen Sie uns!

Wir sind ganzjährig geöffnet und freuen uns auf Ihre Reservierung.

“Top Service in einem authentischen Bootscafé”
Im Cafe Brakeboer können Sie die leckersten Fleischbällchen von Medemblik essen!

Wir sind ganzjährig geöffnet und freuen uns auf Ihre Reservierung.

Wir bieten mehrere brandneue, komplett eingerichtete Mietunterkünfte an, und es gibt einen gemütlichen und trendigen Verkostungsraum mit verschiedenen lokalen Produkten aus unserem eigenen Garten und aus unserer Umgebung. Es werden auch Ausflüge und Aktivitäten organisiert, damit Sie die Natur hautnah erleben können.

Genießen Sie das Lagerfeuer, während Sie die Sonne genießen
Bis Medemblik!

Lesen sie mehr…

https://bit.ly/2L5RJe4

Staying between the fruit trees and vegetable crops; isn’t that unique?

Het Green Key keurmerk: Alles wat je moet weten! - 2021 editie - Fryslân Fungies

Our family business Buitenplaats Medemblik has slowly grown in more than 35 years into
LODGE 61
We are an attractive recreation company with lodges and luxury natural camping grounds in the higher segment.

Everything is spacious and for our guests in transit, there is a spacious lobby (Koetshuys), where you can of

course lounge but also cook extensively.

https://www.youtube.com/watch?v=332ZlJFtZBo&t=175s

Unfortunately, from now on, no dogs are allowed on the camping site, unfortunately it was too complicated for our guests to keep the dogs on a leash and clean up the poop themselves. 

 

Buitenplaats Medemblik is situated on the side of nature reserve De Vooroever and yet close to many facilities and sights of picturesque Medemblik. We strive for the smallest possible ecological feeding step and that is why we make a food forest on the campsite, so that together we can optimally enjoy the shared green experience. 

Bike rental: https://www.renttourbuy.nl/medemblik/

That is why our reception is closed between 12.00 and 14.00; no arrival possible.

We offer freshly baked bread rolls on weekends, order the evening before and pick them up the next day from 8.00 at the regional market. This way your holiday experience is complete.

On this small-scale holiday park with lodges (with fully equipped kitchen and bathroom) camping and more, you can camp comfortably in spacious Safarilodges, regular lodges or your own campequipment all year round.
Knowing more? You can call us a or send us an email us! Have a look inside and outside with us? click here

Because we are a nature company, the gates are closed at 10 p.m. to 7 a.m. the next morning, so that everyone

from chicken to human being can enjoy a well-deserved night’s rest. After all, we take everything and everyone

around us into account with love.

We are open all year round and look forward to your reservation.

Already look inside and outside: click here!

From today we have fresh bread service from bakery Raat on Saturday and Sunday mornings. The evening before you indicate how many sandwiches you want and then enjoy in the morning!

 

We offer several brand new, fully furnished rental accommodations, and there is our cozy and trendy tasting room with various local products from our own yard and from our environment. Also excursions and activities are organized so that you can experience nature up close.

Enjoying the campfire during the sundawn.
Until Medemblik!

Read more…

https://bit.ly/2L5RJe4

Kano- en supcentrum Westfriesland

Sinds dit seizoen worden er bij Lodge 61 ook kano's en sups verhuurd via http://www.kanoensupcentrumwestfriesland.nl. Westfriesland ontdekken vanaf het water met een kano of supboard is een unieke ervaring. Al peddelend lijkt het Egboetswater wel op [...]

Buitenplaats Medemblik, zorgboerderij

Sinds 1 januari 2021 zijn we zorgboerderij (aanvang ontwikkeling 14 april 2017) aangesloten bij Landzijde geworden en sinds vorige week ook goedgekeurd door de Federatie van Landbouw en Zorg. Hier zijn we heel dankbaar voor, [...]

schaapsscheerdersfeest in Coronatijd

Dit jaar is alles anders, zo ook het schapen scheren. Waar anders het een waar evenement is voor onze gasten, is nu enkel  onze Friezin Floortje de enige toeschouwer. Maarten en Roland Hoogendonk hebben weer [...]